Sarokülő jobbos balos állás

Sarokülő kiválasztásánál fontos a helyiségbe elhelyezett sarokülő állása, ami lehet jobbos vagy balos. Kiválasztásnál amennyiben szembe állunk a sarokülővel, akkor a kiugró rész jobboldalt van akkor az a jobbos értelemszerűen a kiugró rész bal oldalt van akkor balos. Lenti képen illusztráltuk is mivel egy kép felér száz szóval 🙂

IP osztály

Lámpatestek – ip védettség

Ebben a katalógusban szereplő termékek némelyike IP-minősítéssel rendelkezik, mint például az IP44. Az IP kifejezés az Ingress Protection kifejezésre utal, és a termék azon képességére vonatkozik, amely megvédi az elektromos részeket a nedvesség és a víz behatolásától. Ez különösen fontos a fürdőszobákban és a kültéri helyeken használt termékek esetében. A telepítés és a megfelelőség érdekében a fürdőszoba helyiségeit a 0–3. Zónákra osztották, és ez az ábra azt mutatja, hogy a fürdőszobában ezen zónák alapján kell megtervezni a megvilágítást.

Szőnyeg elhelyezése

Szőnyeg elhelyezése

Ezzel az enteriőr illusztrációval nyújtunk segítséget a megfelelő méretű szőnyeg elhelyezéséhez a helyiségbe. Szőnyeget, ha van rá lehetőség olyan helyre helyezzük ahol nem éri folyamatosan erős napfény, így elkerülhetjük szőnyegünk fakulását. Nem érintkezhet nedves felülettel például nyirkos nedves burkolatra, falfelületre nem szabad helyezni. A választás fő szempontja, elsősorban, hogy mire kívánjuk használni, valamint milyen méretű helyiségbe szeretnénk leteríteni, de a befolyásoló tényezők közé tartozik még a bútorok helyigénye és a kiegészítők mintája.

Gigapictures falikép dekoráció mandulavirág ihlet 0152017

Gigapictures felszerelés és egyéb javaslatok

Az anyagunkat a tapétákhoz hasonlóan ragasztani kell a falra, ehhez a vásárolt csomagban megtalálja a megfelelő leírást és ragasztót is. Fontos hogy az itt leírtakat pontosan kövesse, és akkor garantáljuk hogy a végeredmény hihetetlenül látványos lesz.

Az általunk készített anyag áttetsző, ezért az esetek nagy részében azt javasoljuk, hogy a dekoráció alatt tökéletesen elkészített tapétázható fehér falfelület legyen, így amikor az anyagot felragasztjuk a falra a színek szinte “életre kelnek“. Természetesen színes falra is felragasztható a kép, de ebben az esetben a kép világos részein kissé tompított módon megjelenik a fal színe.

A kép felragasztását egy jó műszaki érzékkel megáldott ember is elvégezheti, ha nincs ilyen, akkor a felragasztást bízza szakemberre.

Ha nagyon látványos végeredményt szeretne, akkor javasoljuk hogy késztessen a képhez stukkóból keretet. Amennyiben ilyen készül akkor a körbe kerített területen a falat le lehet festeni fehérre ha szükséges. A kép felragasztását el lehet úgy is készíteni hogy először felragasztja a képet és utána készíti hozzá a keretet, vagy először elkészíti a keretet és utána ragasztja fel az előkészített helyre a képet. 

Amennyiben a keret készül előbb akkor célszerű a keret belső méretét 2-2 cm-el kisebbre készíteni mint a kép névleges mérete.

Faliképeinket ezen oldalunkon találja: Gigapictures

Szőnyeg készítési technológiák

KÉZZEL CSOMÓZOTT

A kézzel csomózott szőnyeget fekvő vagy álló szövőszéken, kézzel, csomózási technikával készítik. Különböző csomózási módok léteznek ezek közül az egyik az szimmetrikus török “gördes” vagy az aszimmetrikus “szenné” és az egyszerű csomózás is lehet. Alapanyaga azonban mindig ugyanaz: gyapjú, gyapot vagy selyem fonal. Csomózáskor többnyire két láncfonalat hurkolnak össze, s minden egyes vízszintes csomósort egy vagy több leszövő szál rögzít. Minden kis csomó végét levágják, s a kilógó számtalan fonalvég, ily módon “pászmát” hoz létre. Ezek összessége adja a szőnyeg bolyhos felületét. Kézi technikával készült csomózott szőnyegeken belül a legismertebbek a hagyományos keleti szőnyegek, ezek árát a csomók száma és anyaga határozza meg. Kínálatunkban megtalálható a Yara, Nima és a Yeti szőnyegek.

Morris & Co gyapjú szőnyeg seaweed ink 28008 közeli

Gyapjú szőnyeg tisztítás

Az új csomózott gyapjú szőnyeg tisztítása során ügyeljünk arra, hogy míg a felület össze nem tömörödik kb. 3-4 hónap kézi seprűvel seperjük össze az elhullott szálakat. Az új szőnyegeknél jelentkező elemi szálak hullása természetes, a szőnyeg gyártás technológiájából adódik és a felület összetömörödése után megszűnik. A porszívózás megkezdése is csak a legkisebb teljesítmény-fokozaton történhet, amint a szál hullás kevesebb lesz növelhető a porszívó erőssége. 

A szövött gyapjú szőnyegről a száraz port és szennyeződést porszívózással ajánlatos eltávolítani, ami az igényeknek megfelelően bármilyen sűrűséggel végezhető. Olyan makacs szennyeződéseket melyeket porszívózással már nem lehet eltávolítani, javasolt a száraz tisztítószerek használata. A tisztítószer használata és a szer hatása után, nagyon alaposan porszívózzuk ki a szőnyeget, hogy a feloldott szennyeződés és tisztítószer maradványai teljesen eltűnjenek a szőnyeg szálai közül. Dörzsölésre a szőnyeg felülete filcesedhet, ezért csak fehér textíliával, nyomkodva itassuk fel a kiömlő folyadékot, majd hajszárítóval hideg fokozaton szárítsuk fel.

Szakszerű folteltávolításért érdemes tisztítóba vinni a szőnyeget!